Osvežimo se z aromaterapijo

Vonje lahko prilagajamo letnim časom. V aromaterapiji imamo veliko možnosti naravnih vonjev, ki nam bodo lajšali vroče poletne dni ter nam izboljševali razpoloženje in koncentracijo. V mislih imam predvsem sadne, prijetne, citrusove note ter vedno osvežilno poprovo meto, ki nas bodo prijetno zbistrili in ohladili.

Vendar previdno – večina citrusovih eteričnih olj je fotosenzibilna in zato ne smemo z nanosom kreme, olja, losiona, ki vsebuje naravna eterična olja citrusov direktno na sonce, ker nas lahko opeče in povzroči lise ali madeže na koži. 

V kolikor olja koristimo zvečer ali se ustrezno zaščitimo z sončno kremo, je uporaba popolnoma varna.

Zavonjajte svežino citrusov pomaranče, grenivke, limone, limete in bergamotke ter oster vonj poprove mete in si osvežite vroče poletne dni.

ETERIČNO OLJE POMARANČE

Pomaranča v aromaterapiji je ena največjih posebnosti, saj eterično olje pridobivajo, kar iz treh različnih delov rastline. Eterično olje grenke pomaranče pridobivajo iz lupine sadeža, eterično olje Nerolija, pridobivajo iz belih cvetov, ki visijo iz številčnih vej ter eterično olje Petitgrain, ki ga pridobivajo iz listov. Pomarančovec je bil v Evropo pripeljan šele v 17 stoletju, že prej pa so ga poznali v Indiji in na Kitajskem. Največ olja pridobivajo v  Evropi, predvsem na Mediteranskem območju v  Israelu in v zahodni obali Amerike. V zahodni Indiji so iz pomarančnih olupkov izdelovali liker po imenu Curacao in slastno marmelado. Eterično olje pomaranče se še danes uporablja tako v parfumeriji kot v prehrambeni industriji.

Aroma: sočna in osvežilna aroma citrusov.

Eterično olje pomaranče deluje kot antidepresiv, antiseptik, antispazmatik, pospešuje prebavo, pomirja, pomaga proti trebušnim bolečinam in zelo dobro vpliva na naš um, saj nas poživlja in preganja depresijo.  Eterično olje pomaranče ima zelo dober učinek proti prehladu,     

Grenka pomaranča (Citrus Aurantium) deluje protidepresivno, antiseptično in poživljajoče. Je blag astrigent (krči žilice in oži pore) in pomaga pri odvajanju toksinov iz telesa. Uporablja se v obraznih kremah, oljih za obrazno masažo in maskah, za poživitev kože. V oljih in kremah za telo pa največkrat v boju proti celulitu. Meša se z oljem kadilne bozvelije, brinja in ciprese.

Neroli (Citrus Bigaradia) je primerno proti depresijam, stresu in paniki. Za nego kože je uporabno za suho kožo ker ji vrača vlago ter učvrsti podkožno tkivo. Zelo učinkovito je pri brazgotinah. Dodaja se kremam, maskam, čistilnim mlekom in tonikom. Meša se z oljem benzojevca, sivke, kadilne bozvelije in bergamotke.

Petitgrain (Citrus Vulgaris) je primerno za vzdraženo kožo in akne. Dodamo ga olju za obraz in masažo, kremam in maskam. Meša se z oljem rožmarina, pelargonije in muškatne kadulje.

ETERIČNO OLJE GRENIVKE (Citrus  paradisi)

Eterično olje grenivke, pridobivajo iz sadeža grenivke oz. njene lupine.  Drevo grenivke najdemo na Mediteranu in po starem ljudskem izročilu naj bi bilo drevo grenivke hibrid pomarančevca. Večino eteričnega olja grenivke prihaja iz Izraela, Brazilije in Amerike. Eterično olje se uporablja tako v prehrani kot kozmetiki in parfumeriji.

Aroma: rahlo grenka, ostra in osvežilna.

Eterično olje grenivke deluje kot antidepresiv, antiseptic, diuretik,  stimulant in pomaga  pri dvigu odpornosti. Na naš um vpliva zelo  poživljajoče. To znamo ceniti takrat, kadar smo pod stresom. Na telo in limfni sistem deluje stimulativno, neguje kožno tkivo in kontrolira proces izločanja vode oz. potenja. Eterično olje grenivke je zelo dober diuretik, kar pomeni, da pomaga proti zadrževanju vode v telesu, izločanju strupov, pomaga v boju proti celulitu. Sadež grenivke dobro vpliva na našo prebavo, kajti pomaga lažje prebavljati maščobo. Eterično olje grenivke ima pomirjajoč učinek proti migrenam, pred menstrualnim sindromom in odpravlja neprijetna čustva v času nosečnosti.

Eterično olje grenivke se dobro ujame z baziliko, bergamotko, rožni lesom, kamilico, kadilno bosvelijo, geranijo, jasminom, sivko, vrtnico, turško palergonijo, cedrovino in ylang – ylangom.

ETERIČNO OLJE LIMONE (Citrus limonum)

Limonovec je majhno drevo z nepravilnimi oblikami vej, na katerih so svetleči ovalni listi z roza belimi cvetovi, ki imajo zelo močan vonj. Sadeži rastejo čez vse leto, najprej so obarvani zeleno, nato pa spremenijo svojo prepoznavno barvo rumeno.  V zgodovini so eterično olje limone uporabljali, kot antiseptik proti insektom, ki so prenašale nalezljive bolezni. Z eteričnim oljem limone so se uspešno bojevali z malarijo. Največ sadeža limone pridelajo v Italiji,  sledi Kalifornija, Izrael in Ciper.  Eterično olje limone pridobivajo iz sveže lupine sadeža.

Aroma: Vonj citrusa – svež in oster

Eterično olje limone deluje kot antiseptik, diuretik, pomaga ublažiti bolečine v trebuhu, pomaga odganjati mrčes.

Na naš um deluje zelo osvežujoče in pomirjajoče, ter pomaga pregnati slabo voljo in potrtost. Sadež limone pomaga oz. izboljša našo prebavo in v želodcu deluje zelo bazično oz. alkalno. Pomaga tudi v boju z celulitom, saj odvaja toksine iz našega telesa. Z eteričnim oljem limone boste uravnavali izločanje sebuma in zato lažje uravnavali vašo kožo, da ne bo izločala preveč maščobe.

Eterično olje limone se dobro ujame z benzoinom, kardamomom, kamilico, evkaliptom, kadilno bosvelijo, ingverjem, sivko, brin, nerolijem, sandalovino in ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE LIMETE (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)

Drevo limete originalno izhaja iz Azije, najdemo ga med drugim v toplih krajih kot je Italija, zahodna Indija in v Ameriki. V Ameriko so ga prinesli v 16. Stoletju Španski in Portugalski raziskovalci. Drevo zraste do 5 metrov visoko. Plodovi so zelo podobni limoni, vendar so manjši, ovalni in njihova lupina je bolj tanka, kot pri limoni. Sadeže poberejo ko so še zeleni, saj so bolj okusni in sočni.

Aroma: ostra in grenko sladka.

Eterično olje limete deluje kot antiseptik, diuretik, pomaga odganjati mrčes, je naravni antiseptik. Pomaga tudi v boju z celulitom, saj odvaja toksine iz našega telesa, tako kot vsi citrusi.

Na naš um vpliva zelo poživljajoče in osvežujoče, pomaga pregnati slabo voljo, potrtost, atopičnost in depresijo.

Eterično olje limete se dobro ujame z bergamotko, geranijo, sivko, nerolijem, vrtnico in ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE BERGAMOTKE (Citrus bergamia)

Drevo bergamotke zraste do 15 m visoko, ima dolge zelene liste in bele cvetove. Oblika sadeža bergamotke izgleda kot majhna pomaranča. Drevo bergamotke je zelo zahtevno in občutljivo, kajti potrebuje oziroma zahteva posebno klimo in tla. Drevo bergamotke v originalu izhaja iz Italije, vendar pa legenda govori o tem, da naj bi drevo bergamotke med kanarskimi otoki našel Christopher Columbus in jo popeljal v Italijo in Španijo. Eterično olje bergamotke pridobivajo iz sveže lupine sadeža. Bergamotko prepoznamo tudi v Earl grey čaju, ki mu daje neobičajen, cveten vonj. Eterično olje bergamotk je zelo cenjeno, kajti ima zelo poživljajoč učinek in pri aromaterapiji, bi bila to ena izmed prvih izbir proti depresiji.

Aroma: Podobna pomaranči in limoni, vendar z bolj prisotno cvetno noto. Lahka in osvežujoča.

Eterično olje bergamotke deluje kot antidepresiv, antispazmatik, deodorant. Eterično olje bergamotke je  olje, ki je najbolj zastopano oziroma uporabljeno v parfumih in toaletnih vodah. Uporablja se ga tudi v kozmetiki.

Na naš um vpliva poživljajoče in osvežujoče, pomaga pregnati slabo voljo, potrtost, atopičnost in depresijo.

Eterično olje bergamotka lahko dodamo tudi v izparilnik, saj pomaga pri virusnih obolenjih, ker lajša dihanje.

Eterično olje bergamotke se dobro ujame z kamilico, koriandrom, cipreso, evkaliptom, geranijo, brinom, jasminom, sivko, limono, majaronom, ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE POPROVE METE (Mentha piperita)

Poprova meta je trajnica, ki zelo dobro uspeva in lahko zraste kar do 50 cm v višino. Najdemo jo v Evropi, raste pa tudi na Japonskem in Ameriki, ki je trenutno tudi največja pridelovalka poprove mete. Najbolj kvalitetno olje pa prihaja iz Anglije zaradi izjemno veliko vlage oz. pogojev, ki jih sama rastlina potrebuje. Rastlina poprove meta je hibrid med vodno meto in spearmintom, eterično olje pridobivajo iz cvetov in listov.

Aroma: sveža, prodorna, mentolen - oster vonj.

Olje poprove meta na naš um deluje pomirjajoče, pomaga pregnati duševno utrujenost, napade histerije in depresije. Na naše telo deluje hladilno, kadar nam je vroče in nas greje kadar nam je mrzlo, zato je idealno, da se ga uporablja, ob vročičnih stanjih in kadar smo prehlajeni oz. imamo respiratorne težave.

Eterično olje poprove mete se uporablja tudi za premagovanje prebavnih motenj, kot je občutek napetosti, napihnjenosti, polnosti in krčih. Zelo blagodejno na naše telo vpliva tudi čaj poprove mete, ki ga popijemo in skupaj z masažo trebuha odpravimo napetost, ki je prisotna. Na splošno za poprovo meto velja, da je osvežujoča, stimulativna in krepilna in hladi kožo. Psihološko je eterično olje poprove mete hladno in pospešuje jasnost naših misli. Nekaj kapljic na robček odpravi znake šoka. Blaži tudi občutke manjvrednosti, ne sigurnosti in pomaga pri boljši intuiciji. Pomaga tudi v boju proti potovalni slabosti in vrtoglavici, prav tako, pa se z poprovo meto lažje bojujemo z insekti in mrčesom.

Eterična olja citrusov lahko uporabite za osvežitev prostora

Recepti:

Osvežilec prostora:

V 100 ml stekleničko s sprejem damo:

5 ml alkohola

5 ml eteričnega olja limone/grenivke

5 ml eteričnega olja pomaranče/limete/bergamotke

1 ml eteričnega olja poprove mete

Pred uporabo vedno dobro pretresti in poškropiti v prostoru. Prijetni osvežilni vonj, ki osveži prostor in odganja mrčes.

Negovalno osvežilno olje:

100 ml olja grozdnih pešk

20 kapljic pomaranče

20 kapljic grenivke

5 kapljic poprove mete

Osvežilna kopel za zelo vroče dni:

10 ml mleka ali alkohola

5 kapljic poprove mete

5 kapljic bergamotke

5 kapljic pomaranče

 

Napisala: Katja Jovanovič

 

 

Osvežimo se z aromaterapijo

Vonje lahko prilagajamo letnim časom. V aromaterapiji imamo veliko možnosti naravnih vonjev, ki nam bodo lajšali vroče poletne dni ter nam izboljševali razpoloženje in koncentracijo. V mislih imam predvsem sadne, prijetne, citrusove note ter vedno osvežilno poprovo meto, ki nas bodo prijetno zbistrili in ohladili.

Vendar previdno – večina citrusovih eteričnih olj je fotosenzibilna in zato ne smemo z nanosom kreme, olja, losiona, ki vsebuje naravna eterična olja citrusov direktno na sonce, ker nas lahko opeče in povzroči lise ali madeže na koži. 

V kolikor olja koristimo zvečer ali se ustrezno zaščitimo z sončno kremo, je uporaba popolnoma varna.

Zavonjajte svežino citrusov pomaranče, grenivke, limone, limete in bergamotke ter oster vonj poprove mete in si osvežite vroče poletne dni.

ETERIČNO OLJE POMARANČE

Pomaranča v aromaterapiji je ena največjih posebnosti, saj eterično olje pridobivajo, kar iz treh različnih delov rastline. Eterično olje grenke pomaranče pridobivajo iz lupine sadeža, eterično olje Nerolija, pridobivajo iz belih cvetov, ki visijo iz številčnih vej ter eterično olje Petitgrain, ki ga pridobivajo iz listov. Pomarančovec je bil v Evropo pripeljan šele v 17 stoletju, že prej pa so ga poznali v Indiji in na Kitajskem. Največ olja pridobivajo v  Evropi, predvsem na Mediteranskem območju v  Israelu in v zahodni obali Amerike. V zahodni Indiji so iz pomarančnih olupkov izdelovali liker po imenu Curacao in slastno marmelado. Eterično olje pomaranče se še danes uporablja tako v parfumeriji kot v prehrambeni industriji.

Aroma: sočna in osvežilna aroma citrusov.

Eterično olje pomaranče deluje kot antidepresiv, antiseptik, antispazmatik, pospešuje prebavo, pomirja, pomaga proti trebušnim bolečinam in zelo dobro vpliva na naš um, saj nas poživlja in preganja depresijo.  Eterično olje pomaranče ima zelo dober učinek proti prehladu,     

Grenka pomaranča (Citrus Aurantium) deluje protidepresivno, antiseptično in poživljajoče. Je blag astrigent (krči žilice in oži pore) in pomaga pri odvajanju toksinov iz telesa. Uporablja se v obraznih kremah, oljih za obrazno masažo in maskah, za poživitev kože. V oljih in kremah za telo pa največkrat v boju proti celulitu. Meša se z oljem kadilne bozvelije, brinja in ciprese.

Neroli (Citrus Bigaradia) je primerno proti depresijam, stresu in paniki. Za nego kože je uporabno za suho kožo ker ji vrača vlago ter učvrsti podkožno tkivo. Zelo učinkovito je pri brazgotinah. Dodaja se kremam, maskam, čistilnim mlekom in tonikom. Meša se z oljem benzojevca, sivke, kadilne bozvelije in bergamotke.

Petitgrain (Citrus Vulgaris) je primerno za vzdraženo kožo in akne. Dodamo ga olju za obraz in masažo, kremam in maskam. Meša se z oljem rožmarina, pelargonije in muškatne kadulje.

ETERIČNO OLJE GRENIVKE (Citrus  paradisi)

Eterično olje grenivke, pridobivajo iz sadeža grenivke oz. njene lupine.  Drevo grenivke najdemo na Mediteranu in po starem ljudskem izročilu naj bi bilo drevo grenivke hibrid pomarančevca. Večino eteričnega olja grenivke prihaja iz Izraela, Brazilije in Amerike. Eterično olje se uporablja tako v prehrani kot kozmetiki in parfumeriji.

Aroma: rahlo grenka, ostra in osvežilna.

Eterično olje grenivke deluje kot antidepresiv, antiseptic, diuretik,  stimulant in pomaga  pri dvigu odpornosti. Na naš um vpliva zelo  poživljajoče. To znamo ceniti takrat, kadar smo pod stresom. Na telo in limfni sistem deluje stimulativno, neguje kožno tkivo in kontrolira proces izločanja vode oz. potenja. Eterično olje grenivke je zelo dober diuretik, kar pomeni, da pomaga proti zadrževanju vode v telesu, izločanju strupov, pomaga v boju proti celulitu. Sadež grenivke dobro vpliva na našo prebavo, kajti pomaga lažje prebavljati maščobo. Eterično olje grenivke ima pomirjajoč učinek proti migrenam, pred menstrualnim sindromom in odpravlja neprijetna čustva v času nosečnosti.

Eterično olje grenivke se dobro ujame z baziliko, bergamotko, rožni lesom, kamilico, kadilno bosvelijo, geranijo, jasminom, sivko, vrtnico, turško palergonijo, cedrovino in ylang – ylangom.

ETERIČNO OLJE LIMONE (Citrus limonum)

Limonovec je majhno drevo z nepravilnimi oblikami vej, na katerih so svetleči ovalni listi z roza belimi cvetovi, ki imajo zelo močan vonj. Sadeži rastejo čez vse leto, najprej so obarvani zeleno, nato pa spremenijo svojo prepoznavno barvo rumeno.  V zgodovini so eterično olje limone uporabljali, kot antiseptik proti insektom, ki so prenašale nalezljive bolezni. Z eteričnim oljem limone so se uspešno bojevali z malarijo. Največ sadeža limone pridelajo v Italiji,  sledi Kalifornija, Izrael in Ciper.  Eterično olje limone pridobivajo iz sveže lupine sadeža.

Aroma: Vonj citrusa – svež in oster

Eterično olje limone deluje kot antiseptik, diuretik, pomaga ublažiti bolečine v trebuhu, pomaga odganjati mrčes.

Na naš um deluje zelo osvežujoče in pomirjajoče, ter pomaga pregnati slabo voljo in potrtost. Sadež limone pomaga oz. izboljša našo prebavo in v želodcu deluje zelo bazično oz. alkalno. Pomaga tudi v boju z celulitom, saj odvaja toksine iz našega telesa. Z eteričnim oljem limone boste uravnavali izločanje sebuma in zato lažje uravnavali vašo kožo, da ne bo izločala preveč maščobe.

Eterično olje limone se dobro ujame z benzoinom, kardamomom, kamilico, evkaliptom, kadilno bosvelijo, ingverjem, sivko, brin, nerolijem, sandalovino in ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE LIMETE (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)

Drevo limete originalno izhaja iz Azije, najdemo ga med drugim v toplih krajih kot je Italija, zahodna Indija in v Ameriki. V Ameriko so ga prinesli v 16. Stoletju Španski in Portugalski raziskovalci. Drevo zraste do 5 metrov visoko. Plodovi so zelo podobni limoni, vendar so manjši, ovalni in njihova lupina je bolj tanka, kot pri limoni. Sadeže poberejo ko so še zeleni, saj so bolj okusni in sočni.

Aroma: ostra in grenko sladka.

Eterično olje limete deluje kot antiseptik, diuretik, pomaga odganjati mrčes, je naravni antiseptik. Pomaga tudi v boju z celulitom, saj odvaja toksine iz našega telesa, tako kot vsi citrusi.

Na naš um vpliva zelo poživljajoče in osvežujoče, pomaga pregnati slabo voljo, potrtost, atopičnost in depresijo.

Eterično olje limete se dobro ujame z bergamotko, geranijo, sivko, nerolijem, vrtnico in ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE BERGAMOTKE (Citrus bergamia)

Drevo bergamotke zraste do 15 m visoko, ima dolge zelene liste in bele cvetove. Oblika sadeža bergamotke izgleda kot majhna pomaranča. Drevo bergamotke je zelo zahtevno in občutljivo, kajti potrebuje oziroma zahteva posebno klimo in tla. Drevo bergamotke v originalu izhaja iz Italije, vendar pa legenda govori o tem, da naj bi drevo bergamotke med kanarskimi otoki našel Christopher Columbus in jo popeljal v Italijo in Španijo. Eterično olje bergamotke pridobivajo iz sveže lupine sadeža. Bergamotko prepoznamo tudi v Earl grey čaju, ki mu daje neobičajen, cveten vonj. Eterično olje bergamotk je zelo cenjeno, kajti ima zelo poživljajoč učinek in pri aromaterapiji, bi bila to ena izmed prvih izbir proti depresiji.

Aroma: Podobna pomaranči in limoni, vendar z bolj prisotno cvetno noto. Lahka in osvežujoča.

Eterično olje bergamotke deluje kot antidepresiv, antispazmatik, deodorant. Eterično olje bergamotke je  olje, ki je najbolj zastopano oziroma uporabljeno v parfumih in toaletnih vodah. Uporablja se ga tudi v kozmetiki.

Na naš um vpliva poživljajoče in osvežujoče, pomaga pregnati slabo voljo, potrtost, atopičnost in depresijo.

Eterično olje bergamotka lahko dodamo tudi v izparilnik, saj pomaga pri virusnih obolenjih, ker lajša dihanje.

Eterično olje bergamotke se dobro ujame z kamilico, koriandrom, cipreso, evkaliptom, geranijo, brinom, jasminom, sivko, limono, majaronom, ylang-ylangom.

ETERIČNO OLJE POPROVE METE (Mentha piperita)

Poprova meta je trajnica, ki zelo dobro uspeva in lahko zraste kar do 50 cm v višino. Najdemo jo v Evropi, raste pa tudi na Japonskem in Ameriki, ki je trenutno tudi največja pridelovalka poprove mete. Najbolj kvalitetno olje pa prihaja iz Anglije zaradi izjemno veliko vlage oz. pogojev, ki jih sama rastlina potrebuje. Rastlina poprove meta je hibrid med vodno meto in spearmintom, eterično olje pridobivajo iz cvetov in listov.

Aroma: sveža, prodorna, mentolen - oster vonj.

Olje poprove meta na naš um deluje pomirjajoče, pomaga pregnati duševno utrujenost, napade histerije in depresije. Na naše telo deluje hladilno, kadar nam je vroče in nas greje kadar nam je mrzlo, zato je idealno, da se ga uporablja, ob vročičnih stanjih in kadar smo prehlajeni oz. imamo respiratorne težave.

Eterično olje poprove mete se uporablja tudi za premagovanje prebavnih motenj, kot je občutek napetosti, napihnjenosti, polnosti in krčih. Zelo blagodejno na naše telo vpliva tudi čaj poprove mete, ki ga popijemo in skupaj z masažo trebuha odpravimo napetost, ki je prisotna. Na splošno za poprovo meto velja, da je osvežujoča, stimulativna in krepilna in hladi kožo. Psihološko je eterično olje poprove mete hladno in pospešuje jasnost naših misli. Nekaj kapljic na robček odpravi znake šoka. Blaži tudi občutke manjvrednosti, ne sigurnosti in pomaga pri boljši intuiciji. Pomaga tudi v boju proti potovalni slabosti in vrtoglavici, prav tako, pa se z poprovo meto lažje bojujemo z insekti in mrčesom.

Eterična olja citrusov lahko uporabite za osvežitev prostora

Recepti:

Osvežilec prostora:

V 100 ml stekleničko s sprejem damo:

5 ml alkohola

5 ml eteričnega olja limone/grenivke

5 ml eteričnega olja pomaranče/limete/bergamotke

1 ml eteričnega olja poprove mete

Pred uporabo vedno dobro pretresti in poškropiti v prostoru. Prijetni osvežilni vonj, ki osveži prostor in odganja mrčes.

Negovalno osvežilno olje:

100 ml olja grozdnih pešk

20 kapljic pomaranče

20 kapljic grenivke

5 kapljic poprove mete

Osvežilna kopel za zelo vroče dni:

10 ml mleka ali alkohola

5 kapljic poprove mete

5 kapljic bergamotke

5 kapljic pomaranče

 

Napisala: Katja Jovanovič

 

 

Sorodni:

    Pomaranča eterično olje <p>(Citrus x aurantium dulcis peel oil)
    Ima čudovit sladek citrusen vonj. Uporablja se v obraznih kremah, oljih za obrazno masažo in maskah za poživitev kože. Zbistri misli in telo.
    Cena z DDV:
    od 8,18 €
    Limona eterično olje <p>(Citrus x limon)
    Eterično olje pomaga odganjati mrčes. Na naš um deluje zelo osvežujoče in pomirjajoče ter pomaga pregnati slabo voljo in potrtost. Odlično je kot sredstvo pri naravnih čistilh.
    Cena z DDV:
    od 8,59 €

    Povezane novice

    Eterična olja 1

    Aromaterapija je popolna terapija relaksacije za dušo in telo. V kombinaciji z aromami (eteričnimi olji) in terapijo (masažnimi tehnikami) telo spravimo v stanje popolnega miru in harmonije. Eterična olja delujejo na vseh področjih: fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem. Čistijo telo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost in balansirajo misli.

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?